Kriisiviestintä = arkipäivän viestintää potenssiin kymmenen

on

TENHON TYÖKALUPAKISTA – Kriisin iskiessä normaalit yritysviestinnän lainalaisuudet lakkaavat yhtäkkiä pätemästä. Yrityksesi työntekijät, asiakkaat tai liiketoiminta ovat vaarassa. Kriisille on ominaista yllättävyys, suuri epävarmuus ja kiire. Mobiililaitteet, digiviestintä ja sosiaalinen media  kuuluvat olennaisena osana kriisiviestintään. Kriisijournalismi on perinteisen median parhaiten myyviä tuotteita. Oletko miettinyt, miten yrityksesi selviytyisi odottamattoman ja ei-toivotun tapahtuman kohdatessa?

Onneksemme kriisi on aina poikkeustilanne. Kriisiin valmistautumista kannattaa kuitenkin aika ajoin pohtia. Tunnetko yrityksesi riskitekijät? Onko kaikki voitava tehty riskien minimoimiseksi? Onko yrityksessäsi nimetty kriisiorganisaatio? Onko kriisiviestintävalmiutesi riittävä?

Kriisin iskiessä hyvälle suunnitelmalle on käyttöä

Tenho järjestää organisaatioille räätälöityjä kriisiviestintävalmennuksia, joiden ensisijaisena tarkoituksena on auttaa yritystä toimimaan ja tiedottamaan tehokkaasti kriisin aikana digitaalisessa ja globaalissa ympäristössä.

Valmennuksen alussa tutustutaan yrityksen nykyisiin kriisinhallintaprosesseihin ja kriisiviestintään, minkä jälkeen yrityksen johdon, turvallisuudesta vastaavien ja viestinnän kanssa räätälöidään valmennusohjelma.

Valmennusohjelman osat ovat:

  • Kriisiviestinnän lähtötilaselvitys ja/tai analyysi
  • Kriisiviestintäsuunnitelman laatiminen
  • Kriisiviestinnän koulutus
  • Simulaatioharjoitus
  • Mediakoulutus

Valmistaudu kriisinhallintaan ja viestintään räätälöidyn valmennuksemme avulla.