Apuraha yrittäjäetiikan tutkimukseen

on

UUTINEN – Yksityisyrittäjäin Säätiön hallitus myönsi eteläpohjalaiselle työryhmälle 15 000 euron tutkimusapurahan vuodelle 2016. Tutkimuksen aihe on Yrittäjän etiikka – suomalaisten yrittäjien näkemys etiikasta.

Ryhmän vetäjä Juha Tall perustelee tutkimuksen tarvetta sillä, että yrittäjän etiikkaan keskittyvää tutkimusta ei Suomessa juurikaan ole.

– Olemme valinneet näkökulmaksemme yrittäjän henkilökohtaisen etiikan ja sen kehittymisen tukemisen. Pienissä yrityksissä, joita on 99 % kaikista yrityksistä, yrittäjän oma henkilökohtainen etiikka on keskeisessä roolissa koko yrityksen toimintatapojen luomisessa ja kehittämisessä.

Tutkijaryhmä toteutti jo viime vuoden puolella yrittäjien etiikkaan keskittyvän kyselyn yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa. Tulosten analyysi on nyt käynnissä.

–Saimme yli 400 vastausta eri puolilta Suomea. Olemme tästä erittäin ilahtuneita. Vastausmäärä kertoo siitä, että eettiset kysymykset ovat yrittäjien mielestä merkityksellinen aihe, Juha Tall kertoo.

Tutkimuksen tuloksista ja jatkotoimenpiteistä päästään kertomaan ensi tietoja jo tammi-helmikuun vaihteessa. Työryhmään kuuluvat Juha Tall, Piia Tulisalo, Erkki Petäjä, Ari Virkamäki, Hannu Tuuri, Marja Katajavirta ja Iina Åman.

 

Lisätietoja:

Kauppatieteiden tohtori, projektitutkija Juha Tall, 050-4090004, juhatall@gmail.com