Grow Up – Kasvua, mutta millä eväillä? 

on

Ketkä ovat Etelä-Pohjanmaan Grow Up -kasvuvalmennusohjelman tämän vuoden menestyneimmät kisaajat? Yhteensä sadat yrittäjät, neuvonantajat, Grow Up -kasvuyrityskilpailun järjestäjät ja yhteistyökumppanit odottavat kiinnostuneina voittajien julkistamista marraskuun 4. päivänä.

Millä perusteilla kilpailun raati pystyy valitsemaan kymmenistä kehittymishaluisista yrityksistä ne, jotka todennäköisimmin nostavat liiketoimintansa uudelle tasolle?

Pääomasijoittajien verkoston FiBANin E-P:n aluekoordinaattori Keijo Koivu korosti työryhmämme viime tapaamisessa: ”Idea on tärkeä, mutta eniten painoarvoa sijoittajat antavat hyvälle tiimille”.

Sama ajatus korostuu Helsingin Sanomissa 10.10. Saska Saarikosken artikkelissa, jossa kerrotaan suomalaisten kasvuyritysten esittäytymisestä amerikkalaissijoittajille Piilaaksossa. Sijoituskonsultti Jorden Woods puhuu lähes Keijo Koivun sanoin: ”Suomalaisilla on usein hyvä tuote, mutta sijoittajat katsovat ensiksi tiimiä. Tiimin laatu, kokemus ja intohimo ratkaisevat. Vasta sen jälkeen katsotaan markkinat ja tuotetta”.

Team Finland -joukkueeseen kuuluu lempääläinen Lakka Technologies, jonka perustaja Sami Lakka toteaa HS:n jutussa, että insinöörityön ja keksinnön lisäksi on osattava myydä. ”Ei se puhelin kotona soi, vaikka siinä vieressä kuinka aggressiivisesti odottelisi. Tänne on tultava ja täällä on huudettava, vaikka kuinka pahaa tekisi.”

Vahvassa tiimissä on iso annos asennetta. Sitä löytyy ihan varmasti myös Etelä-Pohjanmaan kasvuyrittäjistä. Jäädään odottamaan marraskuun 4. päivää, jolloin Grow Up -kasvuyrityskilpailun tulokset julkistetaan.

Iina Å.